Европейският съюз удължи с една година санкциите за нарушаване на

...
Европейският съюз удължи с една година санкциите за нарушаване на
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите за нарушаване на правата на човека

Европейският съюз удължи с една година глобите за нарушение на правата на индивида, като в листата са включени и съветски жители, заяви РИА Новости, базирайки се на изказване на Съвета на Европейски Съюз.

Санкциите ще останат в действие до 8 декември 2022 година В листата са включени общо 14 души и четири организации.

Ограниченията се постановат за нарушение на съществени цивилен свободи, в това число свободата на съвестта и правото на мирни събрания, както и за геноцид, изтезания, трафик на хора и полово принуждение.

На лицата с наложени ограничавания се не разрешава да влизат в Европейски Съюз, а активите им в Съюза се замразяват.

Режимът на наказания на Европейски Съюз за съществени нарушавания на правата на индивида беше въведен на 8 декември 2020 година Разработването на режима през 2019 година беше инициирано от Жозеп Борел, началник на европейската дипломация.

На 2 март Европейски Съюз за първи път наложи наказания по този нов режим против четирима съветски жители. В края на март описът беше уголемен с 11 лица и четири организации, в това число от Китай, Русия, Либия, Южен Судан и Северна Корея.

Новият режим на наказания планува ограничаващи ограничения за нарушавания на главните свободи и права на индивида, в това число свободата на съвестта и правото на мирни събрания, както и за геноцид, изтезания, трафик на хора и полово принуждение.

Той включва заледяване на активи и стопански запаси в Европейски Съюз, принадлежащи на лица и организации, виновни за съществени нарушавания на правата на индивида. Държавите от Европейски Съюз би трябвало да подхващат нужните ограничения, с цел да попречат на лицата от листата със наказания да влизат или да минават директно през тяхната територия.

Евродепутатите упорстват корупцията да бъде добавена към листата с закононарушенията по този режим.

В края на април съветското външно министерство, в отговор на глобите на Европейски Съюз в региона на правата на индивида, разгласява лист с осем жители на Европейски Съюз, на които е неразрешено да влизат на съветска територия. Сред тях са Давид Сасоли, началник на Европейския парламент, както и Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за европейските полезности и прозрачността.

Този ход е в отговор на ограничаващите ограничения против шестима съветски жители, наложени от Съвета на Европейски Съюз на 2 и 22 март, заяви съветското външно министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР