Европейският съюз трябва да влезе в пряк контакт с Владимир

...
Европейският съюз трябва да влезе в пряк контакт с Владимир
Коментари Харесай

Меркел: Трябва и в Европейския съюз да търсим пряк контакт с Путин

Европейският съюз би трябвало да влезе в директен контакт с Владимир Путин, с цел да спрат да се утежняват връзките с Русия.

Това съобщи немския канцлер Ангела Меркел в последното си канцлерско послание към Бундестага преди последната постоянна

След 16 години отпред на една от най-силните страни в света Ангела Меркел застана за финален път пред депутатите в Бундестага, с цел да направи държавно послание. В него тя уточни какъв брой е значимо да се подобрят връзките с Москва, само че и да се спрат провокациите от съветска страна:

„ Моето мнение е, че би трябвало като Европейски съюз да търсим директен контакт с Путин. Не е задоволително единствено американският президент Джо Байдън да влиза в разговор с съветския президент, Европейски Съюз също би трябвало да има собствен формат за диалози с него “.

Събитията от последните месеци - освен в Германия, демонстрираха ясно, че не е задоволително да реагираме некоординирано на съветските провокации, акцентира също по този начин канцлерът.

Трябва да се основат механизми, с които дружно и с общи старания да отговаряме на провокациите. Само по този начин ще успеем да се противопоставим на хибридните офанзиви на Русия, сподели още Ангела Меркел:

„ Европейският съюз е задължен заради географската си непосредственост и политическата си отговорност към страните от източното си съдействие, да вземем за пример Украйна, Беларус, само че и Западните Балкани, да  отговори вярно на съветската интензивност там. “

В държавната си тирада Меркел настоя за разпределяне на нови помощи за Турция, с цел да се обезпечи издръжката на бежанците, които страната задържа на своя територия. Също по този начин съобщи, че е неизбежно и модернизирането на митническия съюз с Анкара. Турция ще получи евентуално нови 3,5 милиарда евро до 2024 година.

Канцлерът приказва и за поуките от пандемията, като съобщи, че най-важната от тях е потребността Европейски Съюз да може да реагира бързо и координирано на сходни закани.

„ В първичния потрес европейските държавни управления действаха поотделно. Днес знаем, че това не работи добре, нужно е отговорът ни да е общ и идентичен за всички. Тази поука важи освен в битката с пандемиите, а и когато става дума за Шенген или за вътрешния пазар “, съобщи още тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР