Европейският съюз трябва да приспособи схемите за икономическо и социално

...
Европейският съюз трябва да приспособи схемите за икономическо и социално
Коментари Харесай

Драги: ЕС да намери схема за икономическо подпомагане заради риск от социални вълнения

Европейският съюз би трябвало да приспособи схемите за икономическо и обществено подкрепяне по време на пандемията към посрещане на икономическия удар от спора в Украйна - за това прикани италианският министър председател Марио Драги, представен от " Ройтерс ".

В послание пред Европейския парламент през днешния ден Драги удостовери, че макар мощната си взаимозависимост от съветския природен газ Рим ще поддържа всевъзможни наказания против съветската енергетика, само че предизвести, че страните членки не са в положение да поемат сами разноските, нужни за поддържане на глобите, без да рискуват обществени безредици.

" Необходими са твърди и незабавни решения " освен за понижаване на сметките за ток, само че и за " краткотрайна поддръжка " на по-ниските заплати, да вземем за пример посредством данъчни облекчения, сподели Марио Драги.

Бившият началник на Европейската централна банка се разгласи и за промяна на европейските институции, в случай че би трябвало и с преразглеждане на договорите , защото, по думите му, тези институции не са пригодени да се оправят с актуалните рецесии в сферите на енергетиката и сигурността.

Марио Драги предложи и привикване на конференция за усъвършенстване на разноските за защита в Европа, изрази поддръжката на Рим за присъединение на Украйна, Република Северна Македония, Косово и останалите западнобалкански страни към Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР