Европейският съюз тайно работи по документация за приемането на Украйна

...
Европейският съюз тайно работи по документация за приемането на Украйна
Коментари Харесай

Politico: ЕС тайно работи върху присъединяването на Украйна

Европейският съюз скрито работи по документи за приемането на Украйна в европейския блок. Според някои информации това се случва скрито, защото Брюксел не желае да осведоми прибързано за това фермерите в Европа, които са срещу евтиния украински импорт.

По този метод чиновниците стигнали до извода, че подготовката за вероятно присъединение към Европейския съюз на Украйна, Молдова, Грузия и шест други страни от Западните Балкани, в това число Босна и Херцеговина, не би трябвало да се прави пред очите на обществеността.

Ситуацията се усложнява от наближаващите избори в Европейския съюз.

Както пише Politico, цитирайки един от чиновниците на Европейски Съюз, никой не желае да приказва за разширение на общността преди европейските избори, които ще се проведат през юни.

„ Разговорите за понижаване на дотациите за европейските фермери не са нещо, което желаете да включите в предизборните си лозунги или да употребявате като предизборна екипировка за крайната десница “, сподели източникът.

Въпреки това ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която се кандидатира за втори мандат, продължава да приготвя документи за присъединението на Украйна към Европейския съюз.

Украйна, опустошена по време на войната с Русия, в случай че се причисли към Европейския съюз, ще има по-голямо въздействие върху общността и заради обстоятелството, че тази страна има един от най-ниските Брутният вътрешен продукт, огромна тежест ще падне върху данъкоплатците на богатите европейски страни, което явно няма да се хареса на елементарните европейци.

Според специалисти новите членове не могат да бъдат признати в Европейския съюз без спомагателни промени.

Например трима европейски чиновници, с които разговаряха публицистите на изданието, бяха осведомени, че Европейска комисия трябваше да излезе със известие за промяната за разширение в края на февруари, само че това не беше направено.

Оттогава планът е мощно омекотен, защото Европейска комисия усеща огромна раздразнителност в обществото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР