Европейският съюз спря излъчването на два руски канала, това се

...
Европейският съюз спря излъчването на два руски канала, това се
Коментари Харесай

ЕС спира излъчването на два руски канала

Европейският съюз спря излъчването на два съветски канала, това се случва след известието, направено от ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен в неделя. Съветът на Европейския съюз взе решение да прекрати, считано от през днешния ден, разпространяването на държавните канали „ Русия през днешния ден “ и „ Спутник “ в целия Европейски Съюз, оповестиха от Европейската комисия.

Председателят Фон дер Лайен съобщи: В тези времена на война думите са от голяма важност. Свидетели сме на всеобща агитация и дезинформация по отношение на тази скандална офанзива против една свободна и самостоятелна страна. Няма да позволим на апологетите на Кремъл да сипят токсичните си неистини, оправдаващи войната на Путин, нито да сеят семената на разделяне в нашия Съюз.

Върховният представител и заместник-председател Жозеп Борел съобщи: Кремъл систематично ползва манипулирането на информацията и дезинформацията като действен инструмент в нападението си над Украйна. Това също по този начин съставлява забележителна и директна опасност за публичния ред и сигурността на Съюза. Днес подхващаме значима стъпка за прекъсване на манипулационните интервенции от страна на Путин и слагаме завършек на разпространяването в Европейски Съюз на следени от страната съветски медии. По-рано към този момент наложихме наказания на управлението на RT, включително и на основния редактор Симонян, и е напълно разумно да бъдат глобени и дейностите, които организациите реализират в границите на нашия Съюз.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР