Европейският съюз ще създаде ново подразделение по отбраната и космоса,

...
Европейският съюз ще създаде ново подразделение по отбраната и космоса,
Коментари Харесай

ЕС създава подразделение по отбраната и космоса

Европейският съюз ще сътвори ново поделение по защитата и космоса, с цел да помогне за финансирането, развиването и разполагането на въоръжени сили, съобщи бъдещата Европейска комисия, в която съюзничка на френския президент Еманюел Макрон е избрана да дава отговор за този сектор, съобщи Ройтерс.

Създаването на генерална дирекция по защитата в Европейска комисия, което от дълго време срещаше опозиция от Англия, е опит на определената за идващ ръководител на комисията Урсула фон дер Лайен да спре намаляването на въздействието на Европейски Съюз, подложен на мощен напън от Съединени американски щати да направи повече за своята сигурност.

" Европейският съюз в никакъв случай няма да бъде боен съюз ", сподели Фон дер Лайен. " Но на страните членки на Европейския съюз е казвано доста пъти... че общото доставяне на техните въоръжени сили е от най-голяма значимост ", съобщи тя на конференция.

Фон дер Лайен, която беше министър на защитата на Германия, сподели, че тези проекти ще бъдат от изгода за ръководения от Съединени американски щати съюз НАТО, към който принадлежат доста страни от Европейски Съюз, и добави: " НАТО постоянно ще бъде (наша) групова защита. "

Французойката Силви Гулар ще дава отговор за новата генерална дирекция като комисар за индустриалната политика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР