Европейският съюз ще работи, за да гарантира, че решението на

...
Европейският съюз ще работи, за да гарантира, че решението на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС ще работи за защита на потребителите от спиране на доставките на руски газ



Европейският съюз ще работи, с цел да подсигурява, че решението на съветския газов колос " Газпром " да спре доставките за Полша и България ще има допустимо минимум влияние върху потребителите, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Нашият отговор ще бъде неотложен, обединен и съгласуван. Първо, ние ще подсигуряваме, че решението на " Газпром " има допустимо минимум влияние върху европейските консуматори “, сподели Фон дер Лайен пред кореспонденти в Брюксел, оповестява Ройтерс.
Според ръководителят на Европейска комисия " съветското държавно управление за следващ път не съумя да посее разделяне сред страните членки на Европейския съюз “, добавяйки, че " ерата на съветските изкопаеми горива в Европа е към своя край ".

Тя също по този начин осведоми, че Полша и България получават газ от съседите си в Европейски Съюз и че Комисията ще ускори работата с районни групи от страни членки, които могат " да обезпечат най-незабавната взаимност една на друга, в случай че е належащо ".

В средносрочен проект Европейски Съюз ще обезпечи задоволително доставки и предпазване на газ, както и ще понижи зависимостта от изкопаеми горива. Тя предизвести, че фирмите, които се съгласяват да заплащат за съветски газ в рубли, ще бъдат в нарушаване на глобите на Европейски Съюз, " тъй че това съставлява висок риск за фирмите ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР