Европейският съюз ще предложи данък върху вейпинг продуктите в целия

...
Европейският съюз ще предложи данък върху вейпинг продуктите в целия
Коментари Харесай

ЕС готви вдигане на акцизите за цигарите и облагане на вейпинг продуктите

Европейският съюз ще предложи налог върху вейпинг продуктите в целия блок като част от промени в данъчното облагане на тютюневата промишленост. Предвижда се също по този начин удвояване на акцизите в страните членки с ниски налози върху цигарите, съгласно проектодокумент на Европейската комисия, представен от " Файненшъл таймс ".

Промените в законодателството, част от натиска на Брюксел за понижаване на % на пушачите, ще усилят минималния данък в Европейски Съюз върху цигарите от 1.80 евро на 3.60 евро за опаковка от 20, което ще увеличи цените в източноевропейските страни, където пакетите могат да се продават под 3 евро.

Актуализацията на директивата на Европейски Съюз за данъчно облагане на тютюневите произведения от 2011 година също по този начин ще приведе данъчното облагане на нови артикули за пушене в сходство с това на цигарите.

По-силните вейпинг артикули ще имат данък от минимум 40%, до момента в който за по-слабите ще бъде 20%.

Нагреваемите тютюневи произведения също ще бъдат наранени от 55% налог или данъчна ставка от 91 евро за 1000 продадени продукта.

Алберто Алемано, професор по право на Европейски Съюз в бизнес учебното заведение HEC Paris, сподели, че неналичието на акцизна рамка за целия Европейски Съюз за вейпинг артикули и нагреваем тютюн " отслабва напъните за надзор на тютюна " в целия блок.

Акцизите върху цигарите също ще се усилят доста в страни като Австрия и Люксембург, където цените са ниски по отношение на приходите.

Очаква се нарастването да генерира спомагателни 9.3 милиарда евро за страните членки на Европейски Съюз. Промените имат за цел да ускорят устрема на Европейски Съюз към " потомство без тютюн " до 2040 година Като част от проекта на съюза за битка с рака, здравните чиновници желаят да понижат използването на тютюн измежду жителите на Европейски Съюз от настоящето равнище от към 25 % до 20 % през 2025 година и до под 5 % до 2040 година

Този месец Комисията наложи възбрана върху ароматизирани нагреваеми тютюневи произведения, с цел да ограничи скока на търсенето измежду по-младите консуматори. В Съединени американски щати регулаторните органи в Администрацията по храните и медикаментите взеха решение да забранят известни артикули за вейпинг.

Петер ван дер Марк, общоприет секретар на Европейската асоциация за тютюн за пушене, предизвести, че " в случай че имате ненадейно доста внезапно нарастване, можете да създадете пазар за противозаконна търговия ".

В изтекла оценка на въздействието се споделя, че нарастването на минималния данък ще има " мощно влияние върху потребителите и икономическите оператори " в страните от Европейски Съюз, където цените на цигарите са ниски, в това число България, Словакия, Полша и Унгария.

Предложението ще би трябвало да бъде утвърдено от всички страни членки на Европейски Съюз. British American Tobacco, един от най-големите производители на цигари в света, акцентира, че това е " началото на дълъг законодателен развой ". Комисията не отговори на искане за коментар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР