Европейският съюз ще отпусне 2 милиарда евро макрофинансова помощ за

...
Европейският съюз ще отпусне 2 милиарда евро макрофинансова помощ за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обяви 2 млрд. евро макрофинансова помощ за Украйна

Европейският съюз ще отпусне 2 милиарда евро макрофинансова помощ за Украйна през идващите дни, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция след неофициалната среща на върха на държавните глави на Европейски Съюз в Прага, която беше излъчена на уеб страницата на Европейска комисия.

“Още 2 милиарда ще бъдат предоставени през идващите дни ”, сподели тя за макрофинансовата помощ.

Ръководителят на Европейската комисия също по този начин акцентира, че страните от Европейски Съюз ще продължат да оказват военна и финансова помощ на Киев.

Страните от съюза са по-добре готови за зимния сезон, в сравнение с преди, макар намаляването на вноса на съветски газ от 41% на 7,5%, съобщи Урсула фон дер Лайен.

“Ние сме доста по-добре готови за зимата, в сравнение с преди. Само ще ви дам една цифра: при започване на годината делът на вноса на съветски газ беше 41%, а в този момент е понижен до 7,5% ”, сподели тя.

Урсула фон дер Лайен също означи смисъла на взаимния метод към закупуването на газ.

“Широко публикувана е концепцията, че идната пролет, в края на зимата, когато хранилищата са изчерпани, е извънредно значимо да имаме взаимно закупуване на газ “, сподели тя.

Европейски Съюз се отнася съществено към заканите на Русия за възможни нуклеарни оръжия, съобщи от своя страна ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

“Да, ние одобряваме всички закани съществено през цялото време ”, сподели той на въпрос на публицисти дали Европейски Съюз приема съществено изказванията на Москва за опцията за потребление на нуклеарно оръжие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР