Европейският съюз ще отпусне 18 милиона евро финансова помощ на

...
Европейският съюз ще отпусне 18 милиона евро финансова помощ на
Коментари Харесай

ЕС инжектира 18 милиона евро в икономиката на Иран

Европейският съюз ще отпусне 18 милиона евро финансова помощ на Иран, оповестиха от Европейска комисия, представени от " Ройтерс ".

Финансовата инжекция цели Иран да се оправи с последствията от глобите на Съединени американски щати.

8 милиона евро ще отидат за частния бранш и междинните и дребни предприятия. С тази сума ще се подкрепи и иранската Организацията за подкрепяне на търговията. Други 8 милиона са предопределени за битка с наркоманията и екопроекти.

Помощта идва като част от напъните на Европейски Съюз да избави нуклеарното съглашение с Иран. Припомняме, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отдръпна страната от договорката през месец май.

Спрямо съглашението Европейски Съюз ще помогне на Иран с общо 50 милиона евро. Въпросните 18 млн. евро са част от тази сума.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност на Европейски Съюз Федерика Могерини съобщи, че Европейски Съюз желае и ще резервира съдействието си с Иран.
По думите ѝ този пакет ще разшири икономическите и секторни връзки сред Европейски Съюз и Иран в области, които са в интерес на жителите на двете страни по договореностите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР