Европейският съюз ще настоява за прекратяване на експлоатацията на арктически

...
Европейският съюз ще настоява за прекратяване на експлоатацията на арктически
Коментари Харесай

ЕС настоява за прекратяване на експлоатацията на арктически газ, петрол и въглища



Европейският съюз ще упорства за преустановяване на употребата на арктически газ, нефт и въглища, макар енергийният дефицит, който изпитват страни и компании по целия свят. Това демонстрира план за нова тактика на Европейски Съюз във връзка с полярния район, представен от организация Nikkei Asia.

Брюксел възнамерява диалози с сътрудници по отношение на възможна многостранна възбрана за създаване и закупуване на ресурси от въглеводороди от Арктика, която се намира в центъра на разрастващата се битка за геополитическа власт.

Ангажиментът на Европейски Съюз да резервира арктическите земни изкопаеми горива акцентира възходящите евентуални спорове сред международната стратегия за декарбонизация и възходящите енергийни дефицити, които засягат жителите и бизнеса, в това число в Азия и Европа.

Световните водачи би трябвало да се срещнат идващия месец на решаващо събитие на високо ниво на Организация на обединените нации по климата, с цел да решат идващите стъпки за битка с световното стопляне.

" Европейски Съюз ще упорства петролът, въглищата и газът да останат в земята, в това число в арктическите райони, основавайки се на частични мораториуми върху изследването на въглеводороди в Арктика “, се показва в плана на тактиката, забелязан от организация Nikkei Asia.

Документът е направен от Европейската комисия и дипломатическата работа на блока. Той би трябвало да бъде финализиран и оповестен тази седмица. В тактиката се споделя, че извличането на изкопаеми горива в Арктика би трябвало да спре, с цел да могат страните от Европейски Съюз да изпълнят задачите си в Парижкото съглашение от 2015 година, с цел да се ограничи покачването на температурата в резултат на световното стопляне. Проектът приканва за разширение на обсега на съществуващите ограничавания за изследване на изкопаеми горива в арктическите региони на Съединени американски щати, Канада и Гренландия.



Държавите членки на Европейски Съюз ще би трябвало да трансформират внезапно държанието си според новата политика, защото внасят арктически изкопаеми горива, в това число почти 87% от втечнения природен газ, създаван в съветската част на Арктика. Новата тактика няма да има правна мощ, само че би основала политически напън за страните членки на съюза да се съобразят с нея.

Стратегията повдига и въпроси по отношение на европейското присъединяване в планове като гигантския газов план Arctic LNG 2, в който френската компания Total има 10% непосредствено присъединяване. Японски консорциум Mitsui-JOGMEC също има 10% дял в газови план.

Европейската комисия съобщи, че не разяснява документи, за които се твърди, че са изтекли в медиите. Говорител на японската Mitsui пък уточни пред Nikkei Asia, че компанията удостоверява разкритите детайлности. Френската Total пък съобщи, че няма да разяснява политиките на Европейски Съюз, като добави, че се ангажира с създаването на плана Arctic LNG 2, " който е от основно значение за подкрепяне на декарбонизацията на енергийния микс на мощно подвластни от въглищата азиатски страни в границите на използваното право ".

Работата на Европейски Съюз в Арктика акцентира възходящата интернационална алтернатива, защото страните се борят с дефицита на сила в навечерието на ноемврийската конференция на Организация на обединените нации по климата в Глазгоу, Шотландия.

Китай и Индия са изправени пред дефицит на въглища, до момента в който цените на природния газ се покачиха внезапно, защото страните си съперничат във връзка с икономическото възобновяване от коронавирусната пандемия.

Арктика е евентуално богат източник на изкопаеми горива с почти 13% от неоткрития петрол в света и 30% от неоткрития природен газ, съгласно оценката на Геологическата работа на Съединени американски щати. Полярният район също по този начин бързо се трансформира в сцена за геополитическа конкуренция. През последните години Китай ускори присъединяване и вложенията, с взор към отварянето на недостъпни по-рано транспортни направления, защото ледът се топи. Русия пък ускори военната си активност в района.

" Пълният ангажимент “ на Европейски Съюз в Арктика в този момент е " геополитическа нужда ", се показва в новата проектополитика на единния блок. Чрез тази политика Европейски Съюз обаче желае да употребява района, с цел да понижи зависимостта си от други страни, по-специално Китай, за някои ценени промишлени метали. Трябва да се има поради, че съюзът разчита на Китай за 98% от доставките на редкоземни метали и 93% за магнезий.

Осемте арктически страни - Канада, Дания (Гренландия), Финландия, Исландия, Норвегия, Русия, Швеция и Съединени американски щати - са " евентуално значими снабдители на основни и други първични материали ", се споделя в плана на европейската тактика.

" Изграждането на гъвкави вериги на стойност на Европейски Съюз посредством стабилно добиване и преправка на първични материали ще помогне на арктическия район да се развива стабилно посредством нововъведения и циркулярност “, се споделя още в плана.

Акцентът върху арктическите залежи на метали повдига лични екологични въпроси, като се има поради въздействието на добива и високите енергийни запаси, които постоянно са нужни за преработката на руди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР