Европейският съюз ще наложи глоба на корпорацията Apple (AAPL.O) за

...
Европейският съюз ще наложи глоба на корпорацията Apple (AAPL.O) за
Коментари Харесай

Европейският съюз ще наложи глоба на Apple от 500 млн. евро

Европейският съюз ще наложи санкция на корпорацията Apple (AAPL.O) за хипотетични нарушавания на конкурентното законодателство на Общността. Глобата за софтуерния колос ще бъде почти 500 милиона евро (539 милиона долара), съгласно информация от Ройтерс и Фокус.

Официалното оповестяване на санкцията се чака при започване на идващия месец.

Миналата година Европейската комисия упрекна Apple в нарушение на конкуренцията на пазара за стрийминг на музика заради разпоредбите на App Store, които не разрешават на разработчиците да осведомят потребителите за други, по-благоприятни за бюджета варианти за закупуване.

През 2022 година управляващите на Нидерландия глобиха Apple с пет милиона евро за това, че попречили на разработчиците на приложения за запознанства да употребяват различни способи за заплащане, които заобикалят механизмите на App Store.

По-рано Apple попълни съветския бюджет с 1,18 милиарда рубли (около 13 милиона долара), като заплати антитръстова санкция. За американския софтуерен колос това бе втората огромна санкция за една година. Apple забрани на разработчиците на приложения за iOS да осведомят клиентите в приложението за опцията да заплащат за покупки отвън App Store, както и да употребяват различни способи на заплащане.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР