Европейският съюз ще излезе с нов пакет санкции срещу Русия.

...
Европейският съюз ще излезе с нов пакет санкции срещу Русия.
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС ще одобри шестия пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз ще излезе с нов пакет наказания против Русия. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия. По думите на Урсула фон дер Лайен Брюксел води диалози с избрани страни от Общността, които не били подготвени да одобрят следващите ограничения против Москва.

Еврокомисията работи в тенденция да подсигурява задоволителни доставки на енергийни източници за всички страни. Комисията към този момент предложи шести пакет наказания против Русия поради войната в Украйна, измежду които и възбрана на съветския нефт. За да влязат в действие обаче те би трябвало да бъдат утвърдени от всички 27-държави членки.

„ В Брюксел обсъждаме дружно с някои страни много прагматични въпроси. Като да вземем за пример, посредством какви други възможности може да се доставя нефт в тези страни? Между другото, това са най-вече страните, които нямат изход на море и надлежно нямат пристанища. Ето за какво за тях е толкоз значимо да получават нефт по газоопроводи. И тук би трябвало да работим интензивно със съседите си за европейската взаимност, тъй че страните, които към момента изпитват усложнения, да са уверени, че имат сигурност на доставките и че ще получат задоволително петрол”, уточни Фон дер Лайен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР