Европейският съюз сериозно обмисля възможността за хранителна криза в Европа

...
Европейският съюз сериозно обмисля възможността за хранителна криза в Европа
Коментари Харесай

ЕС признава възможността за ценова хранителна криза

Европейският съюз съществено обмисля опцията за хранителна рецесия в Европа вследствие на събитията в Украйна, а Европейската комисия (ЕК) приготвя специфичен отчет по този въпрос, който се чака идната седмица.

" Изправени сме пред ново предизвикателство в агропромишления бранш. Следим обстановката и следствията от нея за нашите аграрни производители и за продоволствената сигурност в света заради обстоятелството, че Украйна и Русия са съществени снабдители на хранителни артикули, изнасяни в огромни количества. Количества. " Това сподели през вчерашния ден на брифинг в Брюксел представителят на Еврокомисията Мириам Гарсия Ферер, представена от finmarket.ru.

Според нея " на този стадий няма опасност за продоволствената сигурност в съюза, защото сме главен зърнопроизводител ". " Но ще има последствия за цените заради нарушени търговски обмени ", предизвести говорителката.

Според нея в кратковременен проект едно от главните провокации е " покачването на цените на обвързваните артикули, в частност на торовете, с последици за потребителите ".

" В средносрочен проект ще се фокусираме върху надеждна и устойчива агро-хранителна система ", изясни представителят на Европейска комисия.

" Имаше полемики на министрите на земеделието на Европейския съюз, имаше полемики на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз на срещата на върха във Версай, които подчертаха нуждата от възстановяване на продоволствената сигурност, а ние сме мислейки за средствата за отговор на всички тези провокации ", изясни Гарсия Ферер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР