Европейският съюз се подготви да наложи санкции на Иран в

...
Европейският съюз се подготви да наложи санкции на Иран в
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на Иран заради човешките права

Европейският съюз се приготви да наложи наказания на Иран в понеделник поради репресии против човешките права и няколко министри предизвестиха за обособени, нови наказания, в случай че се потвърди присъединяване на Техеран във войната на Русия против Украйна , предава Ройтерс.

Министрите от Европейски Съюз са подготвени да наложат забрани за пътешестване и да замразят активите на към 15 иранци, забъркани в държавните репресии,, възмутени от.

" Днес ще стартираме... пакет от наказания, който ще държи виновни тези, които са отговорни за бруталните закононарушения против дами, младежи и мъже ", сподели немският външен министър Аналена Бербок пред кореспонденти при идването си на срещата в Люксембург.

" Сред изброените е по този начин наречената " морална полиция " - морална полиция в действителност е неправилно название, в случай че видите какви закононарушения се правят там. "
 Англия наложи наказания на моралната полиция в Иран
Англия наложи наказания на моралната полиция в Иран

Заради репресии против дамите в страната

Допълнителните наказания на Европейски Съюз против Иран няма да се лимитират до включване в черния лист на някои лица,, сподели външният министър на Люксембург Жан Аселборн.

" Тогава към този момент няма да става дума за някои лица, които да бъдат глобени ", сподели той пред кореспонденти при идването си за срещата на Европейски Съюз.

Украйна заяви за, наричани от Русия " Геран-2 " през последните седмици. Иран отхвърля да е доставял дроновете на Русия, а Кремъл не е коментирал.

" Това, което можем да забележим в този момент: ирански дронове явно се употребяват за офанзива в центъра на Киев, това е свирепост " , сподели външният министър на Дания Йепе Кофод, като съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да предприеме и " съответни стъпки " в отговор на репресиите против протестиращи в ислямската република.

Франция и Германия, двете страни по нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, ясно дадоха да се разбере, че считат, че са нужни нови наказания по отношение на дроновете, употребявани от Русия, като се има поради, че сходни прехвърляния нарушават резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Европейски Съюз може да реши да премине към налагане на нови наказания против Иран по въпроса, съгласно двама дипломати, участващи в подготовката на диалозите сред министрите, макар че не се чакат подробни решения в понеделник.

" Ние ще търсим съответни доказателства за присъединяване (на Иран във войната в Украйна) ", сподели Жозеп Борел пред кореспонденти, до момента в който дойде за срещата, добавяйки, че Дмитро Кулеба от Украйна ще вземе присъединяване в дебата.
 Европейски Съюз ревизира забъркан ли е Иран във войната в Украйна
Европейски Съюз ревизира забъркан ли е Иран във войната в Украйна

Съюзът може да наложи нови наказания против Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР