Европейският съюз предупреди, че реакцията на Общността ще бъде бърза

...
Европейският съюз предупреди, че реакцията на Общността ще бъде бърза
Коментари Харесай

Реагираме бързо, ако САЩ наложат мита върху колите, предупреди ЕС

Европейският съюз предизвести, че реакцията на Общността ще бъде " бърза и съответна ", в случай че американските управляващи заключат, че европейските коли са опасност за националната сигурност и би трябвало да бъдат наложени наказателни мита, осведоми АП.

Американското комерсиално министерство се чака скоро да излезе с мнение дали вносът на коли и автомобилни елементи е задоволителна опасност за национална сигурност, с цел да се оправдае налагане на мита. След това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще има 90 дни да вземе решение дали да ги вкара.

Говорителят на Европейската комисия Маргатирис Схинас съобщи, че в случай че Вашингтон предприе " дейности, които вредят на европейския експорт, Европейската комисия ще реагира по бърз и съответен метод " .

Европейски Съюз и Съединени американски щати се пробват да реализират комерсиално съглашение, само че напредъкът е муден.

Комисията разяснява, че в случай че наложи мита, те ще са в отговор на ограничения на Съединени американски щати.

" Европейският съюз ще продължи да си държи на думата, до момента в който Съединени американски щати го вършат ", акцентира Схинас и добави, че ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е убеден, че Тръмп няма да наложи мита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР