Европейският съюз подготвя спешна намеса и структурна реформа на пазара

...
Европейският съюз подготвя спешна намеса и структурна реформа на пазара
Коментари Харесай

ЕС подготвя структурна реформа на пазара на електроенергия

Европейският съюз приготвя незабавна интервенция и структурна промяна на пазара на електрическа енергия, чието действие е мощно подложено на критика от част от страните членки на фона на скока на цените, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес.

" Скокът на цените на електричеството ясно демонстрира границите на действието на настоящия пазар. Той е бил основан в доста по-различен подтекст ", изясни тя на конференция в словенския град Блед, преди плануваното за 9 септември в Прага изключително съвещание на министрите на енергетиката от Европейски Съюз.

Чехия, която сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз, привиква изключително съвещание на енергийните министри от блока на 9 септември. 

Срещата се привиква на фона на растящите цени на силата. Референтните цени на електрическата енергия в Германия за 2023 година през днешния ден за първи път минаха прага от 1000 евро за мегаватчас, защото терзанията за доставките задържат цените на газа високи, а наред с тях и цените на електрическата енергия и въглищата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР