Европейският съюз планира да организира първите в историята си военни

...
Европейският съюз планира да организира първите в историята си военни
Коментари Харесай

ЕС ще проведе първите си военни учения през 2023 г.

Европейският съюз възнамерява да провежда първите в историята си военни учения през 2023 година Това заяви испанският вестник ``Ел Паис``, базирайки се на информация, съдържаща се в концепцията за сигурност на общността, която ще се назовава " Стратегически компас на Европейски Съюз ", съобщи БГНЕС.

Поверителният документ, до който изданието е получило достъп, приканва за увеличение на военния потенциал на Европейски Съюз, с цел да разполага с нужните сили за " одобряване на неговия светоглед и отбрана на неговите ползи ".

" От 2023 година ще организираме постоянни военни учения, в това число военноморски учения ", се споделя в документа. Маневрите имат за цел да допринесат за основаването на европейски сили за бързо реагиране, които до 2025 година могат да наброяват до 5000 военнослужещи. " Ще продължим да организираме постоянни учения, с цел да засилим взаимната си помощ при положение на въоръжена експанзия ", се показва в документа.

Подробности за самодейността ще бъдат показани на срещите на външните министри и министрите на защитата на общността, се споделя в известието.

Първата идея за сигурност на Европейски Съюз, наречена " Стратегически компас на Европейски Съюз ", се чака да бъде призната напролет на 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР