Европейският съюз остава на разположение на Албания след земетресението, което

...
Европейският съюз остава на разположение на Албания след земетресението, което
Коментари Харесай

Европейска солидарност за Албания след земетресението, Турция и Сърбия също ще помагат

Европейският съюз остава разполагаем на Албания след земетресението, което раздруса рано тази заран страната, оповестиха от службата за външни действия на Европейски Съюз.

Европейският съюз показва съболезнования за изгубените човешки животи и ранените.  От пресслужбата оповестяват, че Европейски Съюз има подготвеност да предложи помощ, в това число и посредством механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз.

„ Нашият координационен център за незабавна помощ е в непрекъснат контакт с службите за гражданска отбрана на Албания ”, се споделя в известието.

Европейският съюз заявява, че остава разполагаем на албанското държавно управление да реши по какъв начин най-пълноценно може да се помогне на място.  Подкрепа изрази и ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли.

-->

В известие, оповестено в обществените мрежи, той твърди, че „ цяла Европа е солидарна с страната и нейните жители ”. 

Турската организация за незабавни обстановки и естествени бедствия изпраща спасители, лекари и техника в засегнатите от земетресението региони в Албания.

" За да се подкрепи осъществяването на избавителни работи след земетресението в Албания, там са изпратени екип от спасители и лекари, аероплан и три транспортни средства ", показва организацията, представена от РИА Новости.

Американската работа за геоложки изследвания през днешния ден сутринта заяви за земетресение с магнитуд 6,4 покрай столицата на Албания, Тирана. Според сеизмолозите то е последвано от серия вторични земетресения с магнитуд по-голям от 5.

Властите оповестяват за 6 починали и 300 ранени. 

Президентът на Сърбия Александър Вучич изпрати съболезнователно писмо до президента на Албания Илир Мета и министър-председателя Еди Рама във връзка мощното земетресение и предложи помощ за справяне с последствията от него.



„ Гледаме с горест фотосите от руините в Дуръс и другите места в Албания. Позволете да изразя пред Вас и пред фамилиите на починалите своите откровени съболезнования, както и да изразя съпричастност с тези, които търсят своите близки ”, написа в писмото.

Вучич показва подготвеност Сърбия да помогне в границите на своите благоприятни условия за премахване на последствията от пагубното земетресение. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР