Европейският съюз одобри десетия пакет от санкции срещу Русия заради

...
Европейският съюз одобри десетия пакет от санкции срещу Русия заради
Коментари Харесай

Европейският съюз одобри десетия пакет от санкции срещу Русия

Европейският съюз утвърди десетия пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна, заяви шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Twitter в петък.

 

" Заедно страните - членки на Европейски Съюз, постановиха най-силните и широкообхватни наказания до момента, с цел да оказват помощ на Украйна да завоюва войната ", съобщи шведското председателство.

 

Последните ограничения са ориентирани против " физически и юридически лица, които поддържат войната, популяризират агитация или доставят безпилотни летателни апарати, употребявани от Русия във войната " и включват също по този начин по-строги ограничавания за експорт на артикули и технологии с двойна приложимост и ограничения против " съветската дезинформация ".

 

Окончателното утвърждение на глобите се чака при започване на съботния ден, в случай че никоя страна от Европейски Съюз не повдигне финален митинг.

 

След това детайлностите за включените в листата физически и юридически лица ще бъдат оповестени в формалния бюлетин на Европейския съюз.

 

Един от дипломатите на Европейски Съюз съобщи пред Агенция Франс Прес, че в листата са включени 120 физически и юридически лица и още три съветски банки.

Друг посланик от Европейски Съюз съобщи, че съглашението за глобите не е " никакъв компромис " по отношение на предлагането, показано на страните членки от Европейската комисия.

 

В този пакет се обещаваше да се приключи доставката на промишлени артикули за Русия на стойност 11 милиарда евро (12 милиарда долара) и да се насочи към производителите на дронове в Иран, чиито безпилотни самолети, съдържащи бойни глави, Москва употребява за набези против украински цели.

 

Ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен беше декларирала, че стоките, сложени под наказания за Русия, ще включват електроника и машинни елементи, които могат да се употребяват в съветски безпилотни самолети, ракети, хеликоптери и други оръжейни системи.

Тя съобщи, че седем ирански структури, които дават артикули с двойна приложимост на Русия, също са включени в предлагането на Комисията за наказания.

 

Европейски Съюз към този момент наложи на Москва девет талази от невиждани наказания, засягащи основни съветски експортни артикули като нефт, в опит да понижи военния запас на съветския президент Владимир Путин.

 

Няколко дипломати от Европейски Съюз обявиха пред Агенция Франс Прес, че недоволства от страна на Полша са забавили постигането на съглашение по последните наказания, защото Варшава ги е сметнала за незадоволителни.

 

Полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи в петък, до момента в който беше на посещаване в Киев преди оповестяването на съглашението за глобите на Европейски Съюз, че предложенията от Брюксел са " прекомерно меки, прекомерно слаби ".

 

По-рано денем Съединените щати и Канада също постановиха спомагателни наказания против Москва във връзка годишнината от началото на интервенцията ѝ в Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР