Европейският съюз обяви, че отпуска на Йордания помощ в размер

...
Европейският съюз обяви, че отпуска на Йордания помощ в размер
Коментари Харесай

ЕС отпуска на Йордания помощ от над 900 милиона евро

Европейският съюз разгласи, че отпуска на Йордания помощ в размер на над 900 милиона евро.

Йордания се притеснява от метода, по който може да ѝ се отрази войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

Помощта на стойност 902 милиона евро бе оповестена след среща на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен с йорданския крал Абдула Втори в Брюксел. Двамата водачи разискаха дейностите на израелските въоръжени сили против " Хамас " в линията Газа, които съгласно палестинското придвижване са довели до гибелта на повече от 10 хиляди души.

Израел предприе тези дейности в отговор на невижданата офанзива на " Хамас " против еврейската страна от 7 октомври.

В Йордания, която граничи с Израел, към този момент има стотици хиляди палестинци и йорданските управляващи се опасяват да не се стигне до ново преселение на фона на войната сред Израел и " Хамас ".

" Изразих още веднъж позицията си, че съм срещу насилственото преселване на палестинци от Газа и акцентирах, че поддържам двудържавното решение " на израелско-палестинския спор, съобщи Фон дер Лайен в обществената платформа Екс (известна в предишното като Туитър).

Средствата, които Европейски Съюз ще даде на Йордания, ще бъдат употребявани най-вече за възстановяване на положението на йорданската водоснабдителна мрежа, за просветителни планове и възстановяване на енергийната успеваемост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР