Европейският съюз обмисля възможността да предложи на Унгария финансова компенсация,

...
Европейският съюз обмисля възможността да предложи на Унгария финансова компенсация,
Коментари Харесай

ЕС се опитва да убеди Унгария за ембаргото за руския петрол

Европейският съюз обмисля опцията да предложи на Унгария финансова отплата, с цел да я убеди да поддържа ембаргото върху съветския нефт, оповестява вестник " Politico ", базирайки се на представители на Европейски Съюз.

Според изданието в последния вид на плана за наказания се допуска, че Унгария и Словакия ще получат пролонгация на петролното ембарго до края на 2024 година, т.е. с две години по-късно, в сравнение с останалите страни от Европейски Съюз.

" Унгария обаче ясно съобщи, че се нуждае от повече време, с цел да понижи зависимостта си от съветския нефт. Длъжностните лица обявиха, че може да се предложи и някаква форма на финансова отплата, с цел да се избегне по-нататъшно удължение на периода ", написа вестникът.

Европейската комисия може да употребява механизмите за заплащане в границите на тактиката REPowerEU за понижаване на зависимостта от съветски изкопаеми горива, която ще бъде оповестена на 18 май.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи шестия пакет от наказания против Русия, който планува поетапно въвеждане на цялостно петролно ембарго, в това число възбрана за превозване на съветски нефт от танкерния флот на Европейски Съюз.

Фон дер Лайен е отпътувала за Унгария, с цел да разиска енергийни въпроси с унгарския министър председател Виктор Орбан. Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто съобщи след диалозите, че на срещата е реализиран прочут прогрес, само че е належащо да се обсъдят още въпроси, преди Будапеща да промени позицията си по пакета от наказания на Европейски Съюз, който включва ембарго върху съветския нефт.

Унгария и няколко други страни от Европейски Съюз блокират приемането на шестия пакет от европейски наказания против Русия поради несъгласието си с петролното ембарго.
Западните страни постановиха няколко пакета от наказания против Русия поради обстановката в Украйна. Руският президент Владимир Путин съобщи, че политиката на въздържане и намаляване на Русия е дълготрайна тактика на Запада, а глобите са нанесли сериозен удар върху цялата международна стопанска система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР