Европейският съюз не споделя мнението на Турция, че мрежата от

...
Европейският съюз не споделя мнението на Турция, че мрежата от
Коментари Харесай

ЕС иска доказателства дали мрежата на Гюлен е терористична организация

Европейският съюз не споделя мнението на Турция , че мрежата от мюсюлманския свещеник Фетхулах Гюлен е терористична организация и ще би трябвало да види " основни " доказателства , с цел да промени позицията си, разяснява координаторът на Европейски Съюз за битка с тероризма, оповестява " Ройтрес ".

Турция от дълго време упреква своите съдружници от НАТО, в това число Съединените щати и Германия, че те са по-загрижени от последвалите репресии на Анкара против обвинените поддръжници на преврата.

" Що се отнася до FETO, ние не ги считаме за терористична организация и не считам, че Европейски Съюз евентуално скоро ще промени позицията си ", разяснява Жил де Керчове, употребявайки абревиатурата на турското държавно управление за мрежата на Гюлен.

" Необходими са освен условни доказателства - като просто евакуиране на приложение - само че и съответни данни , които демонстрират, че са били забъркани... ", разяснява той.

 Турската полиция арестува над 300 бойци за връзки с Гюлен
Турската полиция арестува над 300 бойци за връзки с Гюлен

Седем от търсените обвинени са водачи, 216 бойци са на дейна работа

Турските управляващи задържаха към 50 000 души, в това число учители, полицейски чиновници, публицисти и консулски чиновници на Съединени американски щати за хипотетични връзки с мрежата на Гюлен. Около 150 000 души са уволнени.

Някои от тях са арестувани, тъй като са изтеглили ByLock, приложение за известия, което държавното управление твърди, че е употребявано от превратаджиите.

Гюлен в миналото е бил съдружник на Ердоган и неговата ислямистка съдружна партия АК, а придвижването му е управлявало учебни заведения, банки и медии в Турция.

Германската шпионска организация BND разяснява, че не е уверена, че Гюлен стои е зад несполучливия прелом , в който нелоялните бойци използваха танкове и хеликоптери, с цел да нападат турския парламент и други основни цели.

 Последни вести - онлайн
Последни вести - " онлайн " от Турция

От юли Турция е предоставила на Съединените щати 84 кутии с документи за доказателства , разяснява пратеникът на Анкара във Вашингтон, само че признава, че по-конкретни доказателства за директното присъединяване на Гюлен остават неуловими.

Германия, която остро подлага на критика всеобщите арести в Турция, отхвърли да екстрадира хора , които Анкара твърди, че са взели участие в заговора или са свързани с мрежата на Гюлен. " Решението за екстрадиция е в ръцете на всички държави-членки и в правосъдната власт, в самостоятелната правосъдна власт и се нуждаят от безапелационни доказателства ", изяснява Керчове.

 Ердоган опроверга, че фамилията му има пари в офшорка и упрекна опозицията в неистини
Ердоган опроверга, че фамилията му има пари в офшорка и упрекна опозицията в неистини

Според обвиняванията фамилията на Ердоган укрило в офшорки към 15 милиона $
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР