Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична

...
Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична
Коментари Харесай

ГЕРБ: Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община

Жената на Андрей Цеков спря 21 публични поръчки на Столична община. Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната акция. Това декларират от партия ГЕРБ във връзка изказванията на столичния кмет.

На изключителния брифинг Терзиев пропусна да каже пред медиите, че инспекциите на незавършилите процедури са направени от две външни компания – едната е на госпожа Деница Цекова, брачна половинка на някогашния министър и член на Изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната “, а другата на юрист, работила с екипа на Кирил Петков като министър на стопанската система.

Преди повече от месец общинските съветници от ГЕРБ-СДС оповестиха, че с директни контракти Васил Терзиев е дал на тези две компании, свързани с партия „ Продължаваме промяната “, да правят инспекции на процедури по Закона за публични поръчки.  Очевиден е фактът, че кметът Терзиев извършва политически поръчки, които заплаща с обществени средства.  Законосъобразността на процедурите съгласно българското законодателство се открива от способените институции и българския съд.

Екипът на кмета Йорданка Фандъкова не завърши процедурите за избор на реализатори за създаване на бул. „ Копенхаген “ и главен ремонт на трамвайните трасета по бул. „ Мария Луиза “ и бул. „ Скобелев “ точно с претекста, че новият кмет би трябвало да може да ги прегледа и да вземе решение.

Интересен е фактът, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на реализатор за главен ремонта на бул. „ Мария Луиза “. Днес, месец по-късно, откакто личното му решение е влезнало в действие, афишира, че стопира процедурата.  Защо към този момент определена от Терзиев компания месец по-късно се е оказала несъответствуваща, е въпрос за това по какъв начин и кой действително ще избира компаниите, с които ще работи, допълват от ГЕРБ.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР