Европейският съюз не разполага с план за стартиране на пакет

...
Европейският съюз не разполага с план за стартиране на пакет
Коментари Харесай

ЕС няма план за ответни мерки спрямо Обединеното кралство



Европейският съюз не разполага с проект за пускане на пакет от авансово уговорени ответни ограничения против Обединеното кралство, заяви във вторник " Файненшъл таймс ", базирайки се на информация, предадена от Брюксел на дипломати от Европейски Съюз.

По-конкретно, блокът няма да работи превантивно против евентуалното позоваване на Лондон на член 16 от Протокола за Северна Ирландия от комерсиалното Брекзит съглашение, показва финансовото издание.

По-рано този месец националният ефирен радио оператор на Ирландия RTE заяви, че Европейският съюз ускорява подготовката за своя отговор при положение, че Обединеното кралство задейства член 16 от Протокола за Северна Ирландия.
Въпреки че заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович предизвести по-рано, че сходен ход от страна на Англия " ще има съществени последствия ", не се чака нито той, нито други дипломати от Европейски Съюз да разкрият тази седмица проект за ответни европейски ограничения.
Междувременно френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон съобщи във вторник, че Париж се нуждае от " бързо решение " на разногласието, който сега има с Обединеното кралство във връзка с риболовните права.
" Франция остава отворена за разговор, само че би трябвало да се откри бързо решение за нашите риболовци в използването на нашите съглашения “, написа той в " Туитър " след срещата си с основния договарящ на английската оперативна група за Европа - Дейвид Фрост.

Наскоро Франция реши да отсрочи налагането на наказания против Обединеното кралство, макар че преди този момент заплаши да го направи, откакто Англия ограничи достъпа до своите териториални води на риболовци от Европейския съюз.

Говорител на английският министър председател Борис Джонсън пък уточни във вторник, че не е имало смяна в преговорната позиция на Лондон, когато става въпрос за разногласието с Франция за лицензите за лов на риба.

Той направи тази забележка след срещата сред основния английски Брекзит договарящ Дейвид Фрост и френския министър по европейските въпроси Клеман Бон.

Освен въпроса за риболова, Фрост и Бон разискаха и протокола за Северна Ирландия и се съгласиха да приказват още веднъж по-късно тази седмица, съгласно английският представителят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР