Европейският съюз може да подпише тази и следващата седмица сделка

...
Европейският съюз може да подпише тази и следващата седмица сделка
Коментари Харесай

ЕС е близо до сделка за доставка на COVID ваксината на Novavax

Европейският съюз може да подпише тази и идната седмица договорка с американската компания Novavax за доставка на нейната ваксина против COVID-19, оповестява Ройтерс, цитирайки двама европейски чиновници, участващи в договарянията с компанията.

През декември Европейски Съюз завърши предварителните договаряния с Novavax за доставка на 100 милиона дози и опция за още 100 милиона.

" Разговорите с Novavax се форсираха и ние се стремим да подпишем контракта през тази или идната седмица ", сподели единият от представител на Европейски Съюз.

Вторият европейски чиновник, участващ в договаряния, удостовери вероятния график за постигането на договорка, само че добави, че към момента се водят полемики с юристите на компанията, като отхвърли да посочи кои са нерешените въпроси.

През предходната седмица европейският лекарствен регулаторен орган съобщи, че е почнал обзор в действително време на имунизацията на Novavax, с цел да форсира евентуалното ѝ утвърждение.

Ваксината на американската компания към момента се тества, само че предварителните данни демонстрират, че имунизацията е имала 89,3% успеваемост за попречване на COVID-19 по време на изследване, извършено в Обединеното кралство. Тя също по този начин е била съвсем толкоз ефикасна за отбрана против по-силно заразния вид, открит за първи път в Обединеното кралство.

Възможната договорка с Novavax ще бъде седмата, контрактувана от Европейски Съюз с производители за доставка на техни Коронавирус ваксини. Съюзът към този момент има съглашения с фирмите AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech, CureVac, Moderna и Sanofi-GSK за общо към 2,3 милиарда дози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР