Европейският съюз многократно увеличи доставките на въглища от Казахстан през

...
Европейският съюз многократно увеличи доставките на въглища от Казахстан през
Коментари Харесай

ЕС в пъти увеличи вноса на въглища от Казахстан - каква е причината

Европейският съюз неведнъж усили доставките на въглища от Казахстан през последните месеци, сочат данните на Евростат, заяви ТАСС. Според специалисти, главната причина за това е, влизащото в действие от 1 август ембарго (забрана) на импорт на въглища от Русия.

Според статистиката, за 4-те месеца от март до юни 2021 година, доставките на казахстански въглища за Европейски Съюз са били под 100 хиляди тона на месец, до момента в който за същия интервал на 2022 година, размерът на месечните доставки се е нараснал от към 150 хиляди тона през март, до 400 хиляди тона през юни.

Ембаргото на Европейски Съюз върху доставките на въглища от Русия влиза в действие от 1 август, което принуждава общността да търси всевъзможни източници на различни доставки, на фона на намаляващите доставки на съветски газ и бързо възходящите цени на синьото гориво в Европа.

Опасявайки се от прекъсване на съветския газ, страните от Европейски Съюз разискват проект за подготовка за непринудено ограничение на потреблението си на газ с 15%, с цел да избегнат стопански потрес, ако доставките от Русия бъдат прекратени напълно.

При по този начин стеклите се условия, доста страни от Европейски Съюз пристъпиха към " разконсервиране " на своите оживели в процеса на прекосяване към " зелена " сила топлоелектрически централи (ТЕЦ) на въглища.
 Казахстан
Казахстан " замрази " цената на газа за коли за 2 години

Поради размириците в страната при започване на януари, дребният и междинният бизнес е претърпял загуби за общо над 232 милиона долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР