Европейският съюз и Турция разговаряха по множество конфликтни теми на

...
Европейският съюз и Турция разговаряха по множество конфликтни теми на
Коментари Харесай

Френски медии: На срещата във Варна не беше постигнат конкретен напредък в диалога ЕС-Турция

Европейският съюз и Турция разговаряха по голям брой конфликтни тематики на срещата на върха във Варна, България. Европейски Съюз през вчерашния ден изрази страдание, че не е реализиран нито един съответен компромис при срещата с турския президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, която имаше за цел да успокои бурните от няколко месеца връзки сред Анкара и Брюксел. Няколко парливи въпроса накърняват доверието на европейците към турския им сътрудник, написа в. "Трибюн ".

Вестникът цитира изказване за печата на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че двете страни не са постигнали съответен компромис по главните въпроси, а единствено това би разрешило възстановяване на връзките, в това число компромис по процеса на присъединение. На срещата европейците показаха пред турската страна трайното си безпокойството от ерозията на правовата страна и правата на индивида в Турция след неуспелия опит за прелом през юли 2016 година, само че и от последствията от противоречивата намеса на турските войски против кюрдска милиция в Северна Сирия. Повдигнат беше и въпросът за разногласията към употребата на офшорни залежи в Източно Средиземно море, за което Анкара не желае и да чуе, потвърждавайки, че тези морски зони попадат под юрисдикцията на кипърското турско държавно управление, отбелязва "Трибюн ", съобщи Българска телеграфна агенция. Въпреки напрегнатата атмосфера обаче Европа не желае да затръшне вратата пред Турция, а турският президент не пропусна да подсети, че Европейски Съюз е стратегически сътрудник на страната му и ще бъде неточност съюзът да я изолира, добавя изданието.

На срещата в България турският президент изиска обновяване на процеса по присъединение на страната му към Европейски Съюз, до момента в който съюзът напомни значителните различия с Анкара, показва в. "Монд ". Най-добре заключи вчерашната деликатна среща Доналд Туск в своя прям жанр, заявявайки, че не е реализиран никакъв съответен прогрес, отбелязва вестникът и напомня, че за първи път от година европейците са се пробвали да възобновят разговора на най-високо ниво с турската власт, чието подпомагане е належащо за ограничение на мигрантския поток, само че чиито властнически ходове отдалечиха вероятностите за присъединение към Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР