Европейският съюз и съединените щати договориха временна отмяна на митата,

...
Европейският съюз и съединените щати договориха временна отмяна на митата,
Коментари Харесай

ЕС и САЩ временно отменят митата върху металите

Европейският съюз и съединените щати договориха краткотрайна анулация на митата, наложени по разногласието за стоманата и алуминия, съобщи Асошиейтед прес. Тези мита са считани за един от огромните търговски проблеми сред трансатлантическите сътрудници.

„ С това решение ние предприехме дейности, отговарящи на обещанието ни да рестартираме трансатлантическите връзки “, разяснява заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

Конфликтът стартира по време на администрацията на някогашния американски президент Доналд Тръмп, който наложи мита за вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз. Това разгневи европейците и други съдружници на Съединени американски щати, защото по този метод Вашингтон избрани металите като опасност за националната сигурност.

Митата навредиха на европейските производители, само че и подвигнаха цените на стоманата за американските компании.

Европа отговори като увеличи митата за създадени в Съединени американски щати мотоциклети, бърбън, фъстъчено масло, дънки, както и редица други артикули.

„ Чрез премахването на тези ограничения ние сътворяваме изискванията за разрешаването на казуса преди края на годината “, добави Домбровскис.

Настоящият държавен глава на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с водачите на Европейски Съюз в средата на юни, с цел да разиска новите връзки с блока след ерата Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР