Европейският съюз и Норвегия обявиха в понеделник, че са създали

...
Европейският съюз и Норвегия обявиха в понеделник, че са създали
Коментари Харесай

ЕС и Норвегия създават Зелен алианс за климата, енергията и чистата промишленост

Европейският съюз и Норвегия оповестиха в понеделник, че са основали " Зелен алианс ", който ще има за цел да ускори съдействието в региона на климата, напъните за запазване на околната среда, чистата сила и индустриалния преход, съобщи Ройтерс.

Двете страни потвърдиха уговорките си да реализират климатична индиферентност до 2050 година и да работят по използването на Парижкото съглашение, в това число поддържане на повишението на световната температура под границата от 1,5 градуса по Целзий.

Споразумението сред Европейски Съюз и Норвегия бе подписано от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и норвежкия министър председател Йонас Гар Стьоре, преаде БНР.

" Норвегия е дълготраен и благонадежден сътрудник на Европейски Съюз и ние споделяме обща визия за създаване на безпристрастен във връзка с климата континент. Искаме нашите общества и стопански системи да просперират дружно, като в същото време понижаваме излъчванията, пазиме природата, декарбонизираме нашите енергийни системи и създадем нашите промишлености по-екологични ", уточни Фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР