Европейският съюз и НАТО изразиха подкрепата си за Чехия. Общността

...
Европейският съюз и НАТО изразиха подкрепата си за Чехия. Общността
Коментари Харесай

ЕС и НАТО солидарни с Чехия в дипломатическата криза по оста Прага - Москва

Европейският съюз и НАТО показаха поддръжката си за Чехия. „ Общността осъжда противозаконната активност на територията на Чехия, която аргументи детонациите във Върбетице през 2014 година Европейски Съюз се отнася доста съществено към заключенията на чешките управляващи, че причинители са сътрудници на съветското военно разузнаване “, съобщи висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той осъди и несъразмерната, по думите му, " реакция на Москва и последвалите закани против Прага “ и предизвести, че разрушителни действия на съветското разузнаване против ползите на Европейски Съюз ще срещат съдбоносен отговор.

Чешкият външен министър Якуб Кулханек е уведомил Северноатлантическия съвет за активността на съветски сътрудници. Той удостовери, че причинителите са същите сътрудници, търсени от Англия за отравянето с " Новичок " на Сергей Скрипал през 2018 година

Съюзниците са изразили безпокойствие от продължаващата дестабилизираща активност на Русия в евроатлантическото пространство и са декларирали, че са напълно солидарни с Чехия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР