Европейският съюз и британското правителство договориха сделка за излизане от

...
Европейският съюз и британското правителство договориха сделка за излизане от
Коментари Харесай

Юнкер и Мей договориха сделка за Брекзит

Европейският съюз и английското държавно управление договориха договорка за излизане от застоя към Брекзита , съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от Асошиейтед прес.

Юнкер сподели, че Европейски Съюз и английското държавно управление застават напълно зад проверки, целящи да прекратят безизходицата към съглашението за Брекзит.



След диалозите си с английския министър председател Тереза Мей късно в понеделник Юнкер съобщи, че депутатите в английския парламент в този момент " ще би трябвало да създадат фундаментален избор " - да одобрят или отхвърлят съглашението за овакантяване.

Камарата на общините отхвърли с голямо болшинство през януари първичния вид на съглашението. Мей постави старания да контракти с Европейски Съюз промени, които могат да убедят задоволително депутати да поддържат договорката.

След срещата с Мей Юнкер съобщи, че " настоящето съглашение е допустимо най-хубавото " и предизвести, че нови договаряния няма да има .-->

" Или това съглашение или въобще няма да има Брекзит . Трети късмет няма да има ", предизвести ръководителят на Европейска комисия, представен от Франс прес.

Британската министър-председателка удостовери, че са реализирани правно обвързващи промени в съглашението за развода.

Общ инструмент с правна тежест, сравнима с тази на съглашението за овакантяване, ще подсигурява, че Европейски Съюз не може да работи с желание да употребява безконечно защитния механизъм във връзка с статута на Северна Ирландия, съобщи на конференция Мей след траялата над два часа среща с Юнкер.

Малко по-рано английският първи министър Дейвид Лидингтън, който се явява заместител на Мей, сподели пред Народното събрание, че държавното управление ще показа пред депутатите два документа: обща правно обвързваща декларация, че Англия ще може да излезе от защитния механизъм, гарантиращ отворена ирландска граница, и общо изказване, което ще бъде добавено към политическата декларация за бъдещите връзки на Европейски Съюз и Англия.

На конференцията след диалозите с Юнкер Тереза Мей сподели, че с изключение на огласените в Народното събрание два документа, Англия ще приготви също едностранна декларация , в която се споделя, че нищо не може да предотврати отдръпването на страната от защитната мярка за ирландската граница , в случай че договарянията за бъдещите връзки с Европейски Съюз след Брекзит се провалят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР