Европейският съюз (ЕС) ще инструктира Дания да инспектира и евентуално

...
Европейският съюз (ЕС) ще инструктира Дания да инспектира и евентуално
Коментари Харесай

Дания може да започне да блокира танкери с руски петрол

Европейският съюз (ЕС) ще инструктира Дания да инспектира и вероятно да блокира преминаващите през нейни териториални води танкери, пренасящи съветски нефт, оповестява Financial Times (FT), базирайки се на източници. Според тях става дума за танкери, преминаващи директно през датските проливи без западна застраховка. 

Инициативата стартира да се създава, откакто западни чиновници признаха, че „ съвсем нито една ” от доставките на нефт по море през октомври не са били осъществени под лимита от 60 $ за барел. Западни чиновници споделят, че условието корабите да бъдат съответно застраховани е целесъобразно, защото доста съветски доставки на нефт се правят на „ сенчести флотилии “ от по-стари кораби, които са изложени на нараснал риск от щета или разлив, „ което може да докара до огромна екологична злополука “.

Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право, която урежда морското мореплаване, включва разпореждания, позволяващи „ правосъдно произвеждане, в това число задържане на транспортен съд, да бъде стартирано “, в случай че има „ ясни справедливи доказателства “, че съществува сериозен риск от увреждане на крайбрежните зони. Но съгласно FT в реалност всичко ще зависи от способността на датските военноморски управляващи да стопират и ревизират танкери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР