Европейският съюз е на път да подпише сделка за ваксини

...
Европейският съюз е на път да подпише сделка за ваксини
Коментари Харесай

ЕС може да сключи сделка за ваксините на Pfizer


Европейският съюз е на път да подпише договорка за ваксини против ковид с фармацевтичния колос, осведоми Ройтерс, цитирайки прочут европейски народен представител. Според източника договорът ще е за милиони дози от имунизацията, създадена от Pfizer и BioNTech.

Само преди няколко часа двете компании оповестиха, че пробната им коронавирусна ваксина демонстрира над 90% успеваемост.

Европейската комисия, която договаря с производителите на ваксини от името на страните членки, съобщи през септември, че е завършила проучвателни диалози с американския фармацевтичен колос Pfizer и неговия немски сътрудник BioNTech за доставката на 200 милиона дози от евентуалния им ваксина за Covid-19.

Сделката обаче към момента не е оповестена.

Петер Лизе,евродепутат, е декларирал през днешния ден, че има информация за напълно скорошно привършване на договорката. Лизе дава отговор за здравни въпроси в най-голямата група в Европейския парламент, включваща десноцентристките законодатели, прецизира БНР.

Говорител на Европейската комисия отхвърли да разяснява дали известието на Pfizer за ефикасността на имунизацията ще форсира подписването на сходна договорка за доставка.

Припомняме, че Европейски Съюз към този момент подписа покупко-продажби за доставки с AstraZeneca, Sanofi и Johnson & Johnson за техните евентуални ваксини за ковид. Съединени американски щати, Япония и Англия към този момент оповестиха покупко-продажби за доставки с Pfizer и BioNTech.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР