Европейският съюз е бил прекален оптимист за доставките на ваксини.

...
Европейският съюз е бил прекален оптимист за доставките на ваксини.
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Феноменално е какво постигна науката за 10 месеца

Европейският съюз е бил прекален оптимист за доставките на ваксини. Има забавяне с достъпа на препарати до пазара, подценени бяха и компликациите с всеобщото произвеждане, призна пред bTV в Европарламента ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Най-напред ние всички се фокусирахме върху създаването на ваксини и това беше вярно. Феноменално е какво реализира науката за 10 месеца. Но в този момент виждаме, че е доста мъчно да се произведат милионите и милиарди нужни ваксини. Това е компликацията. Затова се срещнахме с всички от промишлеността, с цел да забележим по какъв начин можем да им помогнем – да вземем за пример в доставката на нужните съставни елементи. Трябва да работим дружно – в публично-частни партньорства, с цел да се оправим и с евентуалните нови разновидности на вируса “, съобщи фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия разкри, че още не се е имунизирала против коронавиуса, а по кое време ще бъде имунизирана зависи напълно от белгийските управляващи. Различни остават позициите на евродепутатите за закъснението на ваксини в Европа. „ Фармацевтичните компании би трябвало да извършват своите контракти. Ако не ги извършват, би трябвало да отидат на съд “, счита българският евродепутат Андрей Ковачев от Европейска национална партия.

„ Някои отговори на госпожа Фон дер Лайен не могат да заместят отговорите на българското държавно управление. Например, за какво сме последни по ритъм на имунизация, за какво сме последни по доверие към имунизациите “, счита Петър Витанов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Европейски Съюз направи правилния избор да остане обединен и да не разделя европейските жители на първа и втора класа, считат болшинството от 120-те депутати, които приказваха тази сряда в пленарната зала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР