Европейският съюз да се обедини в обща позиция по отношение

...
Европейският съюз да се обедини в обща позиция по отношение
Коментари Харесай

Военни експерти критикуват, че още ремонтираме стара съветска техника

Европейският съюз да се сплоти в обща позиция във връзка с защитата на войната в Украйна . Това бе главният извод на семинара на тематика " Обща отбранителна политика след експанзията на Путин в Украйна "

Доц. доктор Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата, съобщи, че България е мощно заинтересувана Европа да има самостоятелност, да се базира на мощна промишленост. " Европа би трябвало да се еманципира в областта на отбранителните технологии , Европейски Съюз приказва за европейска защита, само че има лимитирани интервенции по теории на книги, което не е защита. Така да вземем за пример, Финландия и Швеция по въпросите на защитата разчитат на НАТО ", изясни Шаламанов.

Доц. Георги Цветков, боен специалист, разяснява и системата за защита - PESCO, за него е вярна посока, само че без ролята на Съединени американски щати, даже на Канада, " не може ".

" Нещата няма да се случат без ясно изтъкване на отговорностите на страни, основаването на двустранни и районни формати, които да водят до обедняване на напъните, с водеща роля на огромните европейски страни, които да се координационни центрове. Такива може да са България-Гърция, България-РСМ ", сподели Цветков. Според него - би трябвало да има увеличение на чисто военното наличие и да се приказва за съгласуване на напъните в индустриалната сфера.
 Европейски Съюз не изключва да търси решение на войната в Украйна със мощ
Европейски Съюз не изключва да търси решение на войната в Украйна със мощ

Обикновено войните се печелят или губят на бойното поле, отбелязва Жозеп Борел

Стоил Яков, някогашен ръководител на борда на Терем ЕАД също е " за " мощна отбранителна промишленост, защото България създава оръжие по стандартите на Варшавския контракт и ремонтира остаряла руска техника. " На думи всички държавни управления споделиха, че страна, която е член на НАТО, би трябвало да усилва тези зависимости, не може да получаваме от ремонтите на агресорите, постанова се да сме с морално остаряла техника, машини на 50-60 година, енергоемки, с ниска индустрия ", проучва той.

Агресията на Путин в Украйна и процесите, които катализира, трансфораха периодите ни от пожелателни в без различни , нужна е политика за въвеждане на нови технологии, уточни Яков. Той се спря и на модернизацията на фрегати, на Военновъздушни сили, за които би трябвало съфинансиране от европейския бюджет за разработване на нови произведения и взаимоотношение с предприятията на Българска академия на науките и университетите. Той е безапелационен, че модернизацията ще докара до по-добра Българска войска и модернизацията на защитата, а експертите ни ще имат по-висока подготовка. Яков желае още създаване на паневропейски пазар на отбранително съоръжение, да се форсира процеса, защото рецесията демонстрира, че няма време.

Проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата, се изрече, че е предоставена военна помощ преди войната в Украйна от доста страни, като шведски танкери, а изключително Съединени американски щати са решили да споделят обществено и немалка част от информацията. Той разяснява и шпионите и уточни, че в България няма наказан разузнавач. Тагарев добави, че хиляди западни актьори са застанали на страната на Украйна, а у нас са единици, поради връзки с Русия.

За " системата за военно обучение " - той счита, че е останала в предишния век. Тодор Тагарев поддържа Велизар Шаламанов, че Европейски Съюз би трябвало да реши да се нагърби със задачата да обезпечава защита против стандартна експанзия.

Семинарът бе проведен от Euroactiv Bulgaria и евродепутата Радан Кънев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР