Европейският съвет утвърди Кристин Лагард за председател на Европейската централна

...
Европейският съвет утвърди Кристин Лагард за председател на Европейската централна
Коментари Харесай

Кристин Лагард официално оглави Европейската централна банка

Европейският съвет утвърди Кристин Лагард за ръководител на Европейската централна банка с осемгодишен мандат. От 1 ноември тя заменя на поста Марио Драги.
На 2 юли 2019 година Европейският съвет одобри Кристин Лагард за подобаващ претендент за ръководител на Европейската централна банка. След това Съветът по стопански и финансови въпроси издаде публична рекомендация на 9 юли 2019 година Европейският парламент и Европейската централна банка предоставиха мненията си на Европейския съвет надлежно на 17 септември и на 25 юли тази година.
От пресслужбата на Европейски Съюз в Брюксел припомнят, че член 283, параграф 2 от Договора за Европейския съюз планува, че назначенията в управителния съвет на ЕЦБ се правят „ от Европейския съвет с квалифицирано болшинство от лица с приет статут и професионален опит в паричната или банковата активност има значение по рекомендация на Съвета, откакто се съветва с Европейския парламент и Управителния съвет на Европейската централна банка. "
Изпълнителният съвет на ЕЦБ дава отговор за осъществяването на паричната политика на еврозоната, както е несъмнено от управителния съвет на ЕЦБ. Състои се от президента, вицепрезидента и четирима други членове. Всички назначени са с 8-годишен мандат, който не може да се възобновява. Управителният съвет се състои от шест членове на изпълнителния съвет и шефовете на националните централни банки на държавите-членки на еврозоната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР