Европейският съвет приключи последното си заседание за тази година, продължило

...
Европейският съвет приключи последното си заседание за тази година, продължило
Коментари Харесай

Приключи Европейският съвет

Европейският съвет завърши последното си съвещание за тази година, траяло близо 22 часа.

На съвещанието бяха взети редица значими решения.

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз утвърдиха идващия общ бюджет до 2027 година и по-високи цели за запазване на околната среда до 2030 година.

Предвижда се в идващото десетилетие Европейски Съюз да понижи замърсяването с 55 на 100 по отношение на данните от 1990 година. Отпускането на средства от бюджета на Европейски Съюз ще бъде обвързвано със положението на законността.

Европейският съвет взема решение да бъдат наложени спомагателни наказания против Турция поради дейностите на Анкара в Източното Средиземноморие. Санкциите против Русия се удължават с шест месеца.

Председателят на Европейския съвет дефинира решенията като значима стъпка напред. Германският канцлер Ангела Меркел, краткотраен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, изрази огромно облекчение от подхванатите стъпки.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че е реализирано съглашение за общо признание на резултатите от проучванията за COVID-19. По нейните думи до края на годината може да се чака утвърждение за достъп до пазара на Европейски Съюз на имунизацията на "Пфайзър ", а през януари - на "Модерна ". Тя добави, че имунизацията на "Джонсън и Джонсън " ще бъде проучена по-късно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР