Днес времето ще бъде предимно слънчево, съобщават от НИМХ. Около и

...
Днес времето ще бъде предимно слънчево, съобщават от НИМХ.
Около и
Коментари Харесай

Времето в понеделник: Ще се редуват слънце, облаци, дъжд и гръмотевици

Днес времето ще бъде най-вече слънчево, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Около и след обяд основно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 32° и 37°, по-ниски – в крайните източни региони, в София – към 32°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по южното крайбрежие - сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде три бала.
Над планините преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър, най-вече от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра – към 19°.
Във вторник и сряда почналото намаляване на температурите ще продължи, а въздушната маса ще се лабилизира. Във вторник в следобедните часове тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания, съпроводени и с гръмотевици. В сряда над западната половина от страната ще се развива и по-мощна купесто-дъждовна облачност и се покачва вероятността за интензивни краткотрайни превалявания с местни обилни количества, гръмотевични стихии и градушки. Над Източна България вероятността за превалявания е дребна, а по Черноморието ще остане най-вече слънчево, с до сдържан източен вятър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР