Европейският парламент ще обсъди в понеделник вечер постигнатото от Европейския

...
Европейският парламент ще обсъди в понеделник вечер постигнатото от Европейския
Коментари Харесай

ЕП ще гласува споразумението за бюджета на ЕС до 2027 г.

Европейският парламент ще разиска в понеделник вечер постигнатото от Европейския съвет съглашение за бюджета на Европейски Съюз до 2027 година, сочи дневният ред на започващото последно за годината съвещание на евродепутатите.

Предвижда се бюджетът и изискванията за неговото разпределяне да бъдат гласувани в сряда. Утре Екологичен потенциал ще гласоподава за обезпечаване на 47,5 милиарда евро за районите на Европейски Съюз за превъзмогване на въздействието от пандемията. Също на следващия ден евродепутатите ще обсъдят последните събития в страните от Източното партньорство (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова, Украйна).

В сряда Екологичен потенциал ще разиска връзките на Европейски Съюз с Турция в светлината на решението на Европейския съвет за разширение на глобите против Анкара поради дейностите ѝ в Източното Средиземноморие.

В петък евродепутатите ще се срещнат с последните вести по договарянията сред Европейски Съюз и Лондон за подписване на комерсиално съглашение. Миналата седмица договарящите се споразумяха срещите да продължат макар приключването на поставените до момента предварителни крайни периоди, а Европейската комисия предложи благоприятни условия преходът след отдръпването на Англия да бъде продължен с шест месеца.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкр
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР