Европейският парламент ще обсъди тази вечер доклад за Турция, сочи

...
Европейският парламент ще обсъди тази вечер доклад за Турция, сочи
Коментари Харесай

ЕП ще приветства участието и усилията на Турция за прекратяването на войната

Европейският парламент ще разиска довечера отчет за Турция, сочи дневният ред за седмичната сесия на евродепутатите в Страсбург, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се Екологичен потенциал да приветства присъединяване на Турция и усилието й войната на Русия в Украйна да бъде прекъсната. В известието се споделя, че е извънредно значимо Европейски Съюз и Турция да си сътрудничат в региона на външната политика.

Напоследък връзките сред Европейски Съюз и Турция означават леко усъвършенстване, само че продължава утежняването на главните права и върховенството на закона в страната, се показва в отчета.

Заради неналичието на старания за повишение на демокрацията, договарянията за присъединението на Турция към Европейски Съюз са в застой от 2018 година, се регистрира в документа, който ще бъде гласуван на следващия ден.

Във вторник Екологичен потенциал ще разиска дълбоките и дълготрайни геополитически последствия от войната на Русия против Украйна. Евродепутатите ще разискват нуждата от подсилване на отбранителните качества, понижаване на енергийните зависимости и създаване на поустойчива европейска стопанска система.

Също на следващия ден и в сряда Екологичен потенциал ще разиска и одобри мнението си за идните договаряния за реализиране на задачите за запазване на околната среда - понижаване на замърсяващите газове с най-малко 55 на 100 до 2030 година спрямо нивата от 1990 година и цялостното им отпадане до 2050 година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР