Европейският парламент ще гласува днес резолюция за незабавното приемане на

...
Европейският парламент ще гласува днес резолюция за незабавното приемане на
Коментари Харесай

Европарламентът гласува резолюция за приемане на България в Шенген

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден резолюция за незабавното приемане на България в Шенген, съобщи Българска национална телевизия. Европейската комисия също излезе с позиция предишния месец, че България и Румъния би трябвало да станат част от Шенгенското пространство.

Окончателното решение за това би трябвало да бъде взето от държавите-членки на Европейски Съюз. Европейският парламент изслушва през днешния ден премиера на Словения Янез Янша, който ще показа целите на словенското председателство, което е в действие до края на 2021 година

Миналата седмица министърът на вътрешните работи на Словения Алеш Хойс, чиято страна пое ротационното председателство на Европейски Съюз от 1 юли, съобщи, че изцяло поддържа пълноправното присъединение на България, Румъния и Хърватия към Шенген.

„ Особено сме заинтригувани тези страни да влязат в системата, тъй като те са съседи и по този начин ще създадем товара ни малко по-лек, както и доста по-лесен живота за хората, които живеят към тези граници, а те ще станат в действителност европейски “, акцентира министър Хойс.

Министър Хойс добави, че желае да сложи въпроса в Съвета, където към момента има опозиция, само че ще го направи, когато бъде реализиран цялостен консенсус по въпроса. От средата на предишния месец България и Румъния получиха единствено непълен достъп до Шенгенската осведомителна система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР