Европейският парламент прие резолюция за прилагането на общата външна политика

...
Европейският парламент прие резолюция за прилагането на общата външна политика
Коментари Харесай

Европейският парламент призова Сърбия да синхронизира външната си политика с тази на ЕС


Европейският парламент одобри резолюция за използването на общата външна политика и политиката на сигурността, в която прикани Сърбия да синхронизира външната си политика с тази на Европейски Съюз, оповестява телевизия Н1, представена от Българска телеграфна агенция.

От 641 евродепутати 407 гласоподаваха за резолюцията, 92 бяха срещу, а 142 се въздържаха.

Екологичен потенциал за повторно публично изисква от Европейски Съюз да спре напредъка на договарянията със Сърбия, до момента в който не извърши няколко съществени претенции, най-важното от които е цялостната хармонизация на външната политика и политиката за сигурност на Сърбия с външната политика и политиката на  сигурността на Европейски Съюз. Екологичен потенциал акцентира смисъла на цялостното привеждане в сходство, изключително с политиката на наказания против трети страни. Екологичен потенциал показва страдание за ниското равнище на сходство на Сърбия с общата външна политика и политика на сигурност на Европейски Съюз, изключително във връзка с военната експанзия на Русия против Украйна.

В резолюцията се показва, че последващи преговорни глави би трябвало да бъдат отворени, единствено когато Сърбия ускори уговорката си за промени в региона на демокрацията и върховенството на закона и покаже, че е изцяло съгласувана с общата външна политика и политиката на сигурност на Европейски Съюз. В документа Екологичен потенциал напомня, че Сърбия, като страна, която се стреми към европейска интеграция, би трябвало да се придържа към общите полезности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР