Европейският парламент прие резолюция, която разглежда рамката на бъдещите отношения

...
Европейският парламент прие резолюция, която разглежда рамката на бъдещите отношения
Коментари Харесай

Европарламентът предлага споразумение за асоцииране между ЕС и Великобритания

Европейският парламент одобри резолюция, която преглежда рамката на бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия, заяви пресслужбата на институцията.

Предвид " алените линии ", обрисувани от английското държавно управление, вероятно съглашение за асоцииране може да даде подобаваща рамка за бъдещите връзки, се показва в документа.

Европарламентът предлага бъдещите връзки да се основават на четири съществени стълба: търговия и стопански отношения; вътрешна сигурност; съдействие във външната политика и отбраната; тематично съдействие, да вземем за пример в региона на научните проучвания.

Евродепутатите упорстват, че е нужен механизъм за разрешаване на разногласия. Отбелязва се, че даже асоциирани с Европейски Съюз страни със сходно законодателство не могат да се възползват от права, облаги и достъп до пазара в същата степен, както страните в Общността.

Всяка рамка за бъдещите връзки би трябвало да включва и зачитането на целостта на единния пазар, митническия съюз и четирите свободи, без да разрешава друг метод за обособените области. Тя би трябвало да регистрира ролята на Съда на Европейския съюз, отбелязва европарламентът.

В резолюцията се отбелязва, че е значимо да се обезпечи еднообразно и заслужено отношение към жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия, и английските жители, живеещи в Европейски Съюз.

В нея се приветства планът на протокол за Ирландия и Северна Ирландия, в това число и опцията за съответни защитни ограничения против усилване на граничния надзор. Евродепутатите акцентират значимостта на запазването правата на жителите, залегнали в Белфасткото съглашение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (178)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР