Европейският парламент прие резолюция, която разглежда рамката на бъдещите отношения

...
Европейският парламент прие резолюция, която разглежда рамката на бъдещите отношения
Коментари Харесай

ЕП препоръчва споразумение за асоцииране между ЕС и Великобритания

Европейският парламент одобри резолюция, която преглежда рамката на бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Предвид "червените линии ", обрисувани от английското държавно управление, съглашение за асоцииране може да даде подобаваща рамка за бъдещите връзки, се показва в документа.

Екологичен потенциал предлага бъдещите връзки да се основават на четири съществени стълба: търговия и стопански отношения; вътрешна сигурност; съдействие във външната политика и отбраната; тематично съдействие, да вземем за пример в региона на научните проучвания.

Евродепутатите упорстват, че е нужен механизъм за разрешаване на разногласия. Отбелязва се, че даже асоциирани с Европейски Съюз страни, със сходно законодателство, не могат да се възползват от права, облаги и достъп до пазара в същата степен, както страните в Общността.

Всяка рамка за бъдещите връзки би трябвало да включва и зачитането на целостта на единния пазар, митническия съюз и четирите свободи, без да разрешава друг метод за обособените области. Тя би трябвало да регистрира ролята на Съда на Европейския съюз, отбелязва Екологичен потенциал.

Резолюцията приветства плана на съглашение за отдръпването на Англия и показва поддръжка за препоръчаните преходни ограничения. Резолюцията отбелязва значимостта от обезпечаването на еднообразно и заслужено отношение към жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия, и английските жители, живеещи в Европейски Съюз.

Резолюцията приветства плана на протокол за Ирландия и Северна Ирландия, в това число и опцията за съответни защитни ограничения против усилване на граничния надзор. Евродепутатите акцентират значимостта на запазването правата на жителите, залегнали в Белфасткото съглашение, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР