Европейският парламент прие искането на евродепутатите за изграждането на зарядна

...
Европейският парламент прие искането на евродепутатите за изграждането на зарядна
Коментари Харесай

Европейският парламент иска зарядни станции за електромобили на всеки 60 километра

Европейският парламент одобри настояването на евродепутатите за построяването на зарядна инфраструктура за електрически автомобили, при която на всеки 60 километра пътна мрежа има най-малко една зарядна станция за 100% електрически коли (BEV), на всеки 100 километра такава за коли с водородни кафези, както и понижаване на нездравословните излъчвания в корабоплаването.

Депутатите се съгласиха да дефинират минимални наложителни национални цели за разгръщането на инфраструктура за различни горива, като страните членки ще би трябвало да показват своя проект за осъществяване до 2024 година.

Според признатият текст, до 2026 година на всеки 60 километра от главните пътни мрежи в Европейски Съюз би трябвало да има най-малко зарядна точка за електрически автомобили. Същото предписание ще важи и при тежкотоварните коли и рейсовете, където ще би трябвало да бъдат построени и зарядни станции с по-голям потенциал на зареждане.

Новото предложение планува зарядните станции да бъдат налични за притежатели на електрически автомобили от всички марки, а заплащането да е унифицирано, налично и съпоставимо като цена и услуга.

По отношение на корабоплаването, евродепутатите желаят понижаване на GHG излъчванията с 2% до 2025 година, с 20% от 2035 и с 80% от 2050 година спрямо равнищата от 2020 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР