Европейският парламент подкрепя предложението занапред осигуряването на средства от бюджета

...
Европейският парламент подкрепя предложението занапред осигуряването на средства от бюджета
Коментари Харесай

ЕП подкрепя обвързването на бюджетните разходи със състоянието на законността

Европейският парламент поддържа предлагането отсега нататък обезпечаването на средства от бюджета на Европейски Съюз да бъде съобразено със положението на върховенството на закона в страните от Общността.

Това демонстрираха изявленията на представителите на парламентарните групи при разискването на опцията за задействане на нов европейски механизъм за идващия общ бюджет.

От името на немското председателство на Съвет на Европейски Съюз Михаел Рот съобщи, че процесът може да бъде мъчителен, само че е нужен. Правата на малцинствата не са специфични, а равни. Европейски Съюз не е единствено обединен пазар, а общественост със споделени полезности. Всички страни от Европейски Съюз би трябвало да получават еднообразно отношение, уточни той.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс добави, че законността е авансово изискване за работата на вътрешния пазар, тъй като основава общо доверие и притегля вложители. Гражданите чакат правата им да бъдат предпазени от Европейски Съюз. Следващият общ бюджет ще бъде 1,8 трилиона евро и това прави още по-важно обвързването на разноските с ограничения за опазването на средствата, разясни Рейндерс.

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) регистрира растяща опасност в Европейски Съюз за гражданските свободи. Свободата на медиите и самостоятелното правораздаване не са полза, а основа на работещата народна власт.

Не може полезностите на Европейски Съюз непрекъснато да бъдат заплашвани и нарушавани, а приемането на бюджетни средства да продължава, съобщи тази политическа мощ. Според групата на ЕНП към този момент предлаганият механизъм е неупотребим поради плануваното условие решенията за санкции да бъдат одобрявани с огромно болшинство.

Социалистите и демократите поддържаха новия механизъм и също порицаха предлагането на немското председателство, с което решенията ще бъдат одобрявани мъчно.

Групата " Обнови Европа " изрази поддръжка за механизма и съобщи, че законността не може да бъде търгувана. Свободата на медиите и правата на малцинствата в Европейски Съюз се лимитират, това би трябвало неотложно да спре, прибавиха либералите.

Групата " Идентичност и народна власт " разяснява, че европейските институции от години подлагат на критика Полша и Унгария, тъй като Варшава и Будапеща не следват техните визии. Тази парламентарна мощ настоя резултатите от изборите да се почитат.

Зелените показаха очакване предлаганият нов механизъм в никакъв случай да не докара до последствия поради условията за необятно болшинство при взимането на решения. Според Европейските консерватори и реформатори няма правна основа страните в Европейски Съюз да бъдат посочвани като положителни и неприятни.

Европейската обединена левица поддържа механизма, само че подлага на критика немското предложение и настоя за автоматизирани наказания при липса на задоволително правда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР