Европейският парламент определи като незадоволителни резултатите от срещата на върха

...
Европейският парламент определи като незадоволителни резултатите от срещата на върха
Коментари Харесай

Европейският парламент не е доволен от Европейския съвет по темите мигранти и еврозона

Европейският парламент дефинира като " незадоволителни " резултатите от срещата на върха на Европейски Съюз в края на юни. Припомняме, че тогава беше оповестена новата тактика на Европейски Съюз във връзка с мигрантската политика, като главният ѝ акцент е да се вършат бежански центрове в Африка и да бъдат подсигурени външните граници на Съюза.
Евродепутатите показват и, че липсва прогрес във връзка с консолидирането в еврозоната.
По време на дебата с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер болшинството евродепутати разкритикуваха държавните и държавни ръководители поради това, че не са били в положение да реализират значително единодушие по какъв начин да се оправят с потока от мигранти и търсещи леговище. Те показаха угриженост от постигнатия непретенциозен прогрес и продължаващите смъртни случаи в Средиземно море. Откривайки дебата, ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни още веднъж подсети, че Европейският парламент от дълго време чака започването на договаряния по промяната на Регламента от Дъблин и прикани Съвета да одобри позиция с квалифицирано болшинство.
Неудовлетворението измежду евродепутатите се дължи също на обстоятелството, че съвсем 10 години след финансовата рецесия водачите на Европейски Съюз не съумяват да вкарат нужните гаранции за избягването на по-нататъшен стопански срив.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР