Европейският парламент гласува решение, с което наложи забрана и в

...
Европейският парламент гласува решение, с което наложи забрана и в
Коментари Харесай

Европейският парламент забрани двойния стандарт при храните

Европейският парламент гласоподава решение, с което наложи възбрана и в бъдеще ще постанова наказания на двойния стандарт на храните. Докладът бе признат със съществено болшинство в пленарната зала на Европейския парламент. Влизащите в действие ограничения обаче са по-леки от тези, за които се бориха българските евродепутати и други техни сътрудници от Източна Европа. Докладът бе признат с 474 гласа „ за “, 163 „ срещу “ и 14 „ въздържал се “. Евродепутатите Емил Радев от ГЕРБ и Момчил Неков от Българска социалистическа партия приветстваха новината пред Българска национална телевизия.

Емил Радев - ГЕРБ: Надяваме се, че тази крачка напред ще докара до по-добро качество на храните в България. За да има наказване, би трябвало да има забележителна разлика в качествените съставки и характерности при храните. Никъде няма определение какво значи доста, което значи, че оттук насетне редица артикули с двоен стандарт ще могат да се промъкват.

Момчил Неков - Българска социалистическа партия: Призовавам способените органи в България да вкарат самата инструкция и да дефинират кой ще бъде националният орган - да кажем Комисията за отбрана на потребителите да следи дали се нарушават тези правила или не.

В България новината също бе призната добре, като омбудсманът Мая Манолова съобщи: ''Днес европейските институции демонстрираха, че работят в полза на жителите, макар големите стопански ползи на мултинационалните компании “, а водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова написа своето одобрение за решението на Европейския парламент на своята фейсбук страница.

Публикуваме позицията на Корнелия Нинова без редакторка интервенция: ''Как "антиевропейското” държание на Българска социалистическа партия стана европейска норма. През 2016 година произнесох изречението “българите не сме втора употреба хора в Европа, с цел да ядем второ качество храна ". Веднага ме връхлетя страшна стихия. Платени социолози, политолози и анализатори заедно заговориха за антиевропейското ми държание. Чак генералният секретар на ЕНП пристигна и поръча на българите - не гласувайте за Българска социалистическа партия, те ще ви извадят от Европейски Съюз. Това не ни стресна. Внесохме оферти в българския парламент. Отхвърлиха ги. Минаха три години. Днес в Брюксел се одобри закон, с който се не разрешават двойните стандарти в храните. Честито, българи. И в никакъв случай не се опасявайте да говорите и настоявате, че българският народ е еднакъв на другите европейски народи''.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР