Европейският парламент гласува днес резолюция, в която категорично осъжда едностранната

...
Европейският парламент гласува днес резолюция, в която категорично осъжда едностранната
Коментари Харесай

ЕП настоя за санкции срещу Турция

Европейският парламент гласоподава през днешния ден резолюция, в която изрично осъжда " едностранната турска военна намеса в Североизточна Сирия ". В документа се насочва апел да изтегли всичките си военни сили от територията на Сирия.
Екологичен потенциал упорства Съветът на Европейски Съюз да вкара пакет от целеви наказания и визови забрани за турски длъжностни лица, виновни за нарушавания на правата на индивида, както и да обмисли приемането на целенасочени стопански ограничения против Турция. Евродепутатите също оферират да се прегледа суспендирането на комерсиалните преференции по съглашението за селскостопански артикули и, като последна мярка, суспендирането на митническия съюз сред Европейски Съюз и Турция.
Отправя се предизвестие, че турската интервенция в Североизточна Сирия съставлява съществено нарушаване на интернационалното право, като подкопава стабилността и сигурността в района като цяло. Направена е констатацията, че от началото на турската атака минимум 300 000 души са били принудени да изоставен домовете си. Евродепутатите упорстват за установяването на зона за сигурност в Северна Сирия под управлението на Организация на обединените нации.
Категорично се отхвърлят турските проекти за установяването на „ по този начин наречената зона на сигурност “ по североизточната граница на Сирия. Изразява се угриженост, че съглашението сред Съединени американски щати и Турция за краткотрайно преустановяване на огъня може да узакони турската окупация на „ безвредната зона “.
Екологичен потенциал показва своята взаимност с кюрдския народ, като акцентира основната роля на кюрдските въоръжени сили и изключително тази на дамите, в битката против ИДИЛ. Евродепутатите са извънредно обезпокоени от сведенията за стотиците избягали пандизчии от ИДИЛ от лагерите в Северна Сирия в разгара на турската атака, което усилва риска от възобновление на терористичната формация.Според резолюцията безусловно недопустимо е президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган да трансформира въпроса с бежанците в оръжие и да го употребява за „ изнудване на Европейски Съюз “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР